Overons Image
40

+

jaar ervaring

Wij maken van je huis een thuis!

De historie van BronSnijder

BronSnijder Aanhuis.nl is al sinds 1897 de specialist voor woninginrichting in Friesland met een ruim assortiment in vloeren, raamdecoratie, gordijnen, kasten op maat, industriële deuren en behang om je gehele woning van boven tot beneden compleet in te richten. 

Terug naar 1897

De historie van BronSnijder gaat over de geschiedenis van twee ondernemende families en twee bijzondere familiebedrijven. Bedrijven en ondernemers die zich continu ontwikkeld hebben en soms letterlijk het assortiment of de locatie opnieuw moesten uitvinden. Van de reis van pake Beerend Douwe Snijder die met de hondekar bij de deuren langs ging tot opa Wicher Bron die in Holwerd hoeden, petten en andere kleding verkocht. Dit alles heeft geleid tot een prachtige, moderne woonwinkel die we tot op de dag van vandaag, met wederom twee families aan het front, met elkaar mogen besturen. 

1897

Beerend Douwe Snijder begint met het handelen van manufacturen, met de hondenkar gaat hij langs de oude bildtdijk

1939

De handel ontwikkelt zicht op de oude bildt dijk, Beerend Douwe Snijder bouwt een nieuw huis met winkel in Oude Bildtzijl.

1947

In 1947 startte Wicher Bron samen met zijn vrouw Jenny Bron-Meijer een winkel met hoeden, kleding en woninginrichting in het centrum van Holwerd

1965

De volgende generatie neemt de winkel over, Wijmer Berend Snijder geboren in 1931, is de nieuwe ondernemer in Oude Bildtzijl

1971

Er is werkelijk van alles te koop in Holwerd. In de wijde omgeving weet men de firma Bron te vinden. Werkkleding, onderbroeken, stof op rol, beddengoed enzovoort. Als Bron het niet heeft dan is het er niet. Hier op de foto Anne Bron zoon van Wicher Bron die zijn 1e stappen in het bedrijf zet.

1975

Firma Snijder vertrekt uit Oude blidtzijl en vestigt zich aan de Uniawei in Stiens.

1981

Anne Bron en zijn vrouw Nely Bron-Touber nemen de zaak over van Wicher en Jenny. De zaak wordt verbouwt en er komt een duidelijke scheiding tussen mode en wonen.

1994

Ondertussen is Snijder Woonideeën uitgegroeid tot een volledige meubelzaak. De gebroeders Benno en Meile Snijder zijn in de afgelopen jaren in het bedrijf gekomen en in 1994 nemen zij het bedrijf over van hun vader Wymer Beerend Snijder. Het oude zwembad aan de Uniawei wordt verbouwt tot een prachtige meubelzaak.

2001

Bron Mode en Wonen wordt een moderne woonwinkel. Alle kleding en andere producten gaan in de uitverkoop. Anne en Nely Bron worden specialist op het gebied van vloeren, raamdecoratie en slaapcomfort en voeren oortaan de naam 'Bron Woonservice Winkel'.

2004

Bron Woonservice winkel breidt uit met een filiaal op Ameland. Op de hoge Eggenweg in Nes wordt een nieuwe showroom verbouwt en vanuit deze nieuwe locatie worden de klanten op Ameland voorzien van de mooiste wonininrichtings-producten. In 2005 maakt Martinus Bron zijn entree binnen het familiebedrijf.

2008

BronSnijder wordt geboren. Na de verkoop van de locatie aan de Uniawei aan een supermarkt concern, bundelen Meile Snijder en Martinus Bron hun krachten om samen verder te gaan onder de naam BronSnijder. 

2008

Aan de Seerob 7a in Stiens wordt door voormalig eigenaren Wymer Snijder en Wicher Bron de 1e paal geslagen.

2009

In april 2009 wordt de locatie betrokken van de huidige showroom in Stiens. Holwerd wordt in december van 2009 gesloten en de volledige focus ligt op de vestiging op Ameland en in Stiens.

2016

BronSnijder kende in de periode van 2009 tot 2014 moeilijke jaren. De kredietcrisis hielt de gemoederen behoorlijk bezig en de net opgestarte nieuwe samenwerking werd flink getest. In 2014 werd afscheid genomen van de vestiging op Ameland, gevolgd door het uitreden van Anne en Nely Bron. In 2016 sloot BronSnijder zich aan bij de landelijk operende formule van Woninginrichting-Aanhuis, ook wel bekend van het televisieprogramma 'Vtwonen weer verliefd op je huis'.

2021

Vanaf 2016 tot 2021 ontwikkelde BronSnijder zich sterk en groeide naar een team van 21 medewerkers

2021

De 4e Generatie dient zich aan, Wymer Snijder, zoon van Meile Snijder maakt zijn eerste stappen in het familie bedrijf. Dit geeft direct aanleiding om de kansen in de woninginrichtingsmarkt te benutten en op 1 september start BronSnijder een nieuwe showroom aan de Jousterwei in Heerenveen.

2023

Na vele werkzame jaren draagt Meile Snijder zijn aandelen over aan Wymer Snijder de 4e generatie Snijder neemt het stokje over.

Background

Onze Intentie

Wij vinden het belangrijk dat klanten én medewerkers zich thuis bij ons voelen. Daarom creëren we een veilige omgeving waarin je jezelf mag zijn en we respectvol met elkaar omgaan. Samen en sociaal kleuren ons bedrijf. Naar klanten en naar elkaar toe zijn we flexibel en oplossingsgericht. We leven ons in onze klant in en begrijpen de klantbehoefte
Onze Intentie

Onze Impact

Met onze dienstverlening en excellent vakmanschap bezorgen we de klant een langdurig en uniek eigen thuisgevoel.
 
We helpen de klanten, met ons vakmanschap, onze technische middelen en inspirerende showroom om de juiste woninginrichting voor hun huis te kiezen. Allemaal gericht op langdurig woonplezier.

Op basis van de antwoorden van de klant geven we altijd 100 % op maat advies. Daarbij is elke klant uniek en bieden we zowel met ons productaanbod en onze dienstverlening veel diversiteit. We nemen eventuele onzekerheden, over impactvolle keuzes, weg bij de klant. De klant kiest vervolgens op maat uit een breed assortiment producten. Dit alles doen we tegen juiste verkoopprijs met altijd ruimte voor een prijsafspraak op maat.

In onze levering zijn we flexibel; we overleggen altijd met de klant over het hoe en wanneer. Wij verplaatsen ons in onze klant en begrijpen de impact die onze leveringen kunnen hebben op de leefomgeving van de klant. Samen met onze klant willen wij deze impact zoveel mogelijk beperken en zo prettig mogelijk laten verlopen. Wij willen onze klant optimaal  ontzorgen!

We zijn ons ervan bewust dan onze producten en diensten impact hebben op een menswaardig bestaan.  We maken immers met woninginrichting van een huis een thuis. De klant zorgt door zijn eigen keuzes en voorkeuren voor een eigen identiteit van de woning. Het huis van onze klant wordt een verlengstuk van zichzelf. Onze klant is trots op het eindresultaat en wil dit, en het bijbehorende gevoel, letterlijk delen met zijn naasten. Hoe gaaf is het dan op iets heel moois voor de klant te maken.

Ons team komt jou helpen

image
pointer
Wij vinden het belangrijk dat klanten én medewerkers zich thuis bij ons voelen
pointer
Wat je interieursmaak of woonstijl ook is, je vindt het bij ons!
pointer
Voor vakkundige installatie en montage van jouw producten ben je bij ons aan het juiste adres!
pointer
Laat je verrassen en neem contact op voor een adviesgesprek in onze showroom
pointer
Zo'n prachtig resultaat is ook mogelijk bij jou thuis!
image
Maak van je huis een thuis!

Laat je inspireren in onze showroom. Onze interieurstylisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes. Kom je vandaag nog een kopje koffie of thee halen bij ons?

Maak een afspraak